شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران

بررسی معضلات شرکت‌های بازرسی در جامعه ممیزی

نشست خبری بررسی چالش‌ها و دغدغه‌های صنعت بازرسی فنی در جامعه ممیزی و بازرسی ایران با حضور اعضای هیات مدیره و اصحاب رسانه، 12 اردیبهشت‌ماه برگزار شد.

در ابتدای این نشست پیمان شاه‌اویسی رییس هیات مدیره جامعه ممیزی و بازرسی ایران، ضمن ارائه سابقه این تشکل صنفی، اعلام کرد: جامعه ممیزی و بازرسی ایران از سال 1379 به عنوان نخستین و بزرگترین تشکل صنعت بازرسی فنی در کشور، فعالیت خود را آغاز کرد.

وی با اشاره به اینکه جامعه ممیزی و بازرسی ایران نماینده بیش از 180 شرکت بازرسی و ۳۰ هزار بازرس در سراسر کشور است، ادامه داد: برگزاری همایش‌ها و سمینارهای مرتبط با بحث بازرسی و ممیزی، تبادل اطلاعات صنفی با سایر انجمن‌های اقتصادی، علمی و صنفی، همکاری با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، همکاری با تمامی شرکت‌ها و ارگان‌هایی که به نحوی در ارتباط با شرکت‌های بازرسی به جهت تسهیل روابط تجاری خود هستند، ایجاد کارگروه‌های تخصصی، تایید صلاحیت و افزایش توان علمی جامعه براساس آموزش مستمر اعضا، گسترش حوزه جغرافیایی فعالیت‌های جامعه (ملی و بین‌المللی)، افزایش اثر بخشی و بهبود مستمر در فعالیت‌ها با ایجاد فرهنگ مشارکت و مسئولیت‌پذیری بیشتر اعضا و ایجاد بستر مناسب جهت توسعه فعالیت‌های شرکت‌های بازرسی، از جمله مهم ترین ماموریت‌های جامعه ممیزی و بازرسی ایران است.

شاه‌ویسی افزود: در حال حاضر یکی از هشت بند مهم صادرات و واردات در کشور به موضوع بازرسی، کیفیت کالا و خدمات اشاره دارد و متأسفانه نقش جامعه ممیزی و بازرسی ایران، آن طور که باید در سیاست‌گذاری پررنگ نبوده است. این در حالی است که مهم‌ ترین شاخص صادرات و قیمت‌گذاری «کیفیت» است.

رییس هیات مدیره جامعه ممیزی و بازرسی ایران با ذکر اینکه مرکز ملی تایید صلاحیت ایران نهاد رسمی برای ممیزی و اعطای صلاحیت به شرکت‌ های بازرسی است، گفت: شرکت‌ ها، ارگان ‌ها و نهادهای دیگر می‌ توانند تنها ارزیابی کیفی شرکت ‌های بازرسی را بررسی کنند؛ اما متاسفانه یکی از مهم ‌ترین معضلات ما این است که همه نهادها برای خود تایید صلاحیت انجام می ‌دهند. تکرار فرآیند تایید صلاحیت شرکت ‌های بازرسی توسط شرکت‌ ها، ارگان ‌ها یا نهادهایی که وظیفه و صلاحیت این کار را ندارند، موجب اتلاف زمان و هزینه اضافی است.

وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا قیمت گذاری بر روی کالاها بر اساس «میزان کیفیت» صورت می ‌گیرد، افزود: این شیوه قیمت گذاری موجب ارتقا کیفیت محصولات و خدمات می ‌شود.

سعید تاجیک نایب رییس هیات مدیره جامعه ممیزی و بازرسی ایران، در ادامه این نشست با نگاهی به آمار صنعت TIC (تست، بازرسی و صدور گواهینامه) به اهمیت آن در جهان و مقایسه وضعیت موجود در ایران پرداخت.

براساس این گزارش، گردش مالی صنعت تست و بازرسی  در سال  2022  معادل 217 میلیارد دلار بوده که تقریبا هم تراز GDP ایران است و درآمد 10 شرکت اصلی بازرسی در دنیا از صادرات غیرنفتی ایران در این سال بیشتر بوده است . توجه به این موضوع اهمیت بیش از پیش تست و بازرسی در جهان را آشکار میکند.

تاجیک با اشاره به اینکه 95 شرکت بین ‌المللی، عمده خدمات تست و بازرسی را در کل دنیا انجام می دهند افزود به دلیل سیاست های ادوار گذشته این تعداد در ایران  بیش از 200 شرکت بوده که بعضا باعث رقابت های غیر سازنده و منفی در نظارت بر کیفیت شده است.

نایب رییس هیات مدیره جامعه ممیزی و بازرسی ایران با بیان اینکه سرمایه‌ گذاری درستی در ایران برای توسعه زیرساخت‌ های «تست و آزمایش محصولات» انجام نشده، تصریح کرد: بسیاری از گزارش‌ های ارزیابی کیفیت کالا، توسط آزمایشگاه ‌هایی آماده و تنظیم می‌ شود که مالک یا مدیریت آن خود تولید کننده است و این امر به دلیل نبود زیرساخت ‌های لازم است. به طور مثال: صنعت خودرو که مستقیما با جان انسانها در ارتباط است، بخشی از زیرساخت ‌های تست را در کشور ندارد؛ مطالبه ما این است که دولت در این زمینه برنامه‌ ریزی لازم را داشته و بانک ها در زمینه ارائه تسهیلات توسعه آزمایشگاهی با شرکت های بازرسی همراهی کنند.

سعید تاجیک همچنین در پاسخ به علت کیفیت پایین خودروهای ایرانی اشاره کرد که کیفیت خودرو از طراحی آن شکل می گیرد و شرکت های بازرسی صرفا آن را پایش و اندازه گیری می کنند و چنانچه ما طراحی جدید و به روزی نداشته باشیم و از پلتفرم های قدیمی در خودروسازی ها استفاده کنیم تبعا نمیتوان انتظار ارتقای کیفیت خودروها را داشت و درواقع نمی شود از کیفیت اولیه طراحی فراتر رفت . پس برای رشد کیفیت و پاسخگویی به نیازهای مشتریان نیازمند پلتفرم های جدید و به روز هستیم.

وی در پایان با بیان اینکه دولت باید در قراردادهای تجاری و اقتصادی به مقوله کیفیت هم توجه کند، ادامه داد: بهره گیری از ظرفیت، تجارب و تخصص شرکتهای بازرسی توانمند موجب افزایش سطح کیفی محصولات و خدمات خواهد شد و این موضوع به نفع تمام جامعه است و پیشنهاد می شود در نشست های تجاری نماینده ای از صنف بازرسی جهت نظارت بر موضوعات کیفی حضور داشته باشد.

Previous slide
Next slide
مطالب بیشتر

ارسال پیام

"*" indicates required fields

نام و نام خانوادگی*
بنر وب سایت نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران و حضور isqi