بیش از یک دهه است که فناوری DSRC برای کاربردهای V2X (ارتباط خودرو با همه چیز)، استاندارد شده و به طور کامل آزمایش شده است. مزیت کلیدی DSRC این است که “دور گوشه ها” (Non-Line-Of-Sight) را میبیند جایی که هیچ سنسور دیگری قادر به انجام آن نیست. این فناوری برای تحرک بالا حتی در صورت وجود موانع بهینه شده است و تغییرات سریع محیط را با سرعتهای بالای ۵۰۰ کیلومتر در ساعت مدیریت میکند. ارتباطات کوتاه برد اختصاصی (DSRC) یک فناوری ارتباطی بی سیم است که به خودروها در سیستم حمل و نقل هوشمند (ITS) اجازه میدهد تا با سایر خودروها یا فناوری زیرساخت ارتباط برقرار کنند. فناوری DSRC روی باند ۵.۹ گیگاهرتز طیف فرکانس رادیویی کار میکند و در فواصل کوتاه تا متوسط موثر است.
DSRC دارای تاخیر کم و قابلیت اطمینان بالایی دارد و از قابلیت همکاری نیز پشتیبانی میکند. به دلیل برد کوتاهی که دارد، حتی در شرایط آب و هوایی شدید، تداخل بسیار کمی دریافت میکند. این امر آن را برای ارتباط با وسایل نقلیه ایدهآل میکند.
فناوری DSRC میتواند در قالب خودرو به وسیله نقلیه (V2V) یا خودرو به زیرساخت (V2I) استفاده شود و با استفاده از فرستندههای شناخته شده به عنوان واحدهای سواری (OBUs) یا واحدهای کنار جاده (RSU) ارتباط برقرار میکند. در V2V، DSRC برای اجازه دادن به وسایل نقلیه برای ارتباط با یکدیگر از طریق OBU استفاده میشود. این ارتباط معمولاً به دلایل ایمنی است، مثلاً به راننده یک اتومبیل هشدار میدهد که اتومبیل جلوی آن در حال کاهش سرعت است. این همچنین میتواند راننده را از خطرات ایمنی آگاه کند، مانند اینکه، اعلام کند به یک پیچ نزدیک میشوند یا میتوانند برای دریافت عوارض و پرداخت پارکینگ استفاده شوند.
در سال ۱۹۹۹، کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده (FCC) باند فرکانس رادیویی ۵۷۲۵ مگاهرتز تا ۵۸۷۵ مگاهرتز را برای ارتباطات DSRC اختصاص داد.
فناوری DSRC برای ایمنی و اهداف دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این فناوری با فعال کردن اتصال بین رانندگان در جاده، پایهای کلیدی برای ایمنی V2V و V2I فراهم میکند. فناوری DSRC میتواند یک استاندارد ایمنی متقابل مشترک برای وسایل نقلیه، صرف نظر از اندازه، ساخت و مدل ایجاد کند تا مانع از تصادف شود، همچنین میتواند جریان ترافیک را بهینه کند و ازدحام را کاهش دهد.
در اروپا از این فناوری برای دریافت عوارض الکترونیکی استفاده میشود. کشورهای دیگر نیز مانند ژاپن از این فناوری برای مقاصد ایمنی و صدور صورت حساب استفاده میکنند.