سعید تاجیک در جلسه هیات نمایندگان اتاق تهران از حضور بخش خصوصی در COP29 سخن گفت.
نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، روز گذشته با حضور وزیر کار و هیات نمایندگان در ساختمان اتاق برگزار شد.
سعید تاجیک، رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست در سخنرانی خود، ضمن تشکر از حمایت هیات رییسه جهت حضورنمایندگان اتاق تهران در COP29 به ارایه گزارشی از نحوه حضور کشورها در کنفرانس جاری و موضوعات مورد بحث در آن پرداخت و گفت: “کنفرانس تغییرات اقلیم سازمان ملل متحد تحت عنوان COP امسال از 11 تا 22 نوامبر در شهر باکو کشور آذربایجان در حال برگزاری است. در یک هفته نخست برگزاری این کاپ حدود 53هزار نفر از این رویداد بازدید کردند و در نخستین روز نشست، موضوع اساسی کربن تحت عنوان مکانیزم متمرکز تجارت کربن مصوب شد. دومین مساله خیلی جدی که در این کاپ به آن پرداخته شد، گاز متان CH4 است که طبق تحقیقات حتی بیشتر از CO2 در تغییرات اقلیم موثر است و به شکل اکید در دستور کار قرار گرفت. پس از آن تامین مالی در حوزه تغییرات اقلیم، موضوع مورد بحث بود که براساس توافقاتی که در دورههای قبلی شکل گرفت، کشورهای توسعه یافته میبایست حدود 100 میلیارد دلار برای ایجاد زیرساخت کاهش انتشار و حفظ اقلیم به کشورهای آسیب دیده و در حال توسعه کمک کنند که هنوز این مبلغ تامین نشده و باعث مشکلات اساسی در برنامه کاهش انتشار کشورها شده است.”
وی ادامه داد: “3 ابتکار در این کاپ بهصورت خیلی جدی مورد پیگیری قرار گرفت. از جمله موضوع انرژیهای سبز، سوخت هیدروژن پاک و کم کربن که به طور جد درنظر گرفته شد و همچنین موضوع ذخیرهسازی انرژی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر. علاوهبر آن برنامه سندهای ملی کاهش انتشار NDCs از سوی برخی کشورها مطرح شد که در این بین نخست وزیر انگلیس اعلام کرد تا سال 2035 نسبت به سال 1990، حدود 81 درصد گازهای گلخانهای را کاهش داده و به نوعی رهبر این حوزه خواهند شد. موضوع دیگر، تاثیر انتخابات آمریکا و عدم اعتقاد ترامپ به این رویکرد محیط زیستی است که باعث عدم حضور برخی سران کشورها در این اجلاس شد.”
رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست، با اشاره به پیگیریهای یک ساله اتاق تهران درخصوص حضور ایران در COP29، افزود: “خوشبختانه دولت ایران با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست و هیات پارلمانی، حضور پررنگتری را در این دوره نسبت به سال گذشته که عملا با کاپ قهر کردیم، رقم زد. بخش خصوصی نیز با هیاتی متشکل ازنمایندگان اتاقهای بازرگانی تهران و ایران، در هماهنگی با هم در بخشهای آبی و سبز اجلاس حضور یافته و 4 گزارش با موضوع کاهش انتشار کربن را تهیه و ارائه کردند.”
او همچنین با انتقاد از عملکرد وزارت امور خارجه جهت تایید حضور بخش خصوصی در کنار دولت در این رویداد، ادامه داد: “علیرغم حمایت سازمان حفاظت محیط زیست از وفاق بین دولت و بخش خصوصی و تقبل هزینههای پاویون ایران توسط اتاق بازرگانی، متاسفانه به دلیل کارشکنیهای انجام شده بازهم ایران بدون پاویون در کاپ امسال حضور یافت. ما باید بدانیم کاپ برای دولت نیست، بلکه برای دانشگاهیان، بخش خصوصی و تمامی فعالان محیط زیست است. امیدواریم این نگاه و رویکرد برای COP30 برزیل اصلاح شود”.