امروزه وجود آسانسورها در ساختمانهای چند طبقه تجاری و مسکونی ضروری شده است. اگرچه سرمایهگذاری روی آسانسور ایمن و باکیفیت برای بسیاریاز افراد مهم است، اما اطمینان از نگهداری صحیح آن نیز ضروری میباشد. بازرسی آسانسور باعث افزایش ایمنی کاربران میشود. همچنین طول عمر دستگاه را افزایش میدهد. نگهداری آسانسور یکی از جنبههای کلیدی در مدیریت خوب ساختمان است. هنگامی که آسانسور در ساختمان نصب میشود، انتظار میرود که برای مدت طولانی دوام داشته باشد. با این حال، با افزایش سن، علائم ساییدگی و پارگی ظاهر میشود. با شناسایی خسارات جزئی از طریق تعمیر و نگهداری بهموقع آسانسور که مطابق با دستورالعملهای سازنده انجام میشود، میتوان ایمنی کاربران آسانسور را تامین کرد. این دستورالعملها نوع نگهداری، دوره، تنظیمات، مقادیر تحمل و شرایط کار را مشخص میکنند. تعمیر و نگهداری باید قبل از اینکه سیستم از کار بیفتد انجام شود. تعمیر و نگهداری آسانسور به جلوگیری از تعویضهای اساسی قطعات کمک میکند و باعث افزایش طول عمر آن میشود. درحقیقت، بازرسیهای دقیق همراه با تعمیر و نگهداری معمول میتواند با کاهش زمان خرابی، بهرهوری را بهمیزان قابلتوجهی افزایش دهد. همچنین میتواند مصرف انرژی را تا ۱۵ درصد کاهش دهد. برخی از مشکلات رایج آسانسور که میتوانند با تعمیر و نگهداری حل شوند، عبارتند از:
- قطع برق – بررسی کیفیت برق میتواند عیبهای رایج مانند کم و زیادی ولتاژ را مشخص کند. از آنجا که آسانسورها به برق زیادی احتیاج دارند، عملکرد موتور میتواند تحت تاثیر تغییرات ولتاژ قرار گیرد و حتی میتواند به آسانسور آسیب برساند.
- خرابی و ارتعاشات بلبرینگ.
از دیگر مشکلات میتوان به موارد کاهش سرعت حرکت، غیر فعال شدن زنگهای هشدار و بسته شدن درها به روی مسافران اشاره کرد. بنابراین اطمینان از حفظ و نگهداری صحیح تجهیزات و رعایت مقررات مشخص شده بسیار حیاتی است. انجام بازرسی آسانسور، تشخیص موارد خاص مربوط به عملکرد سیستم را آسانتر میکند. شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران خدمات مناسب و بهموقع برای نگهداری و بازرسی حین ساخت آسانسور را برای عملکرد صحیح و ایمن تجهیزات، ارائه میدهد.
اگر در بازرسی آسانسور ، نواقصی کشف شود، بازرسان، آنها را براساس شدت طبقهبندی کرده و یک جدول زمانی برای ترمیم، اختصاص میدهند. بهطور مثال اگر در عملکرد ترمز اضطراری مشکلی پیدا شود، از آنجا که مستقیما بر عملکرد ایمنی آسانسور تاثیر میگذارد. بنابراین آسانسور بلافاصله تا زمان رفع مشکل از سرویس خارج میشود.
پروتکلهای ایمنی مسافران را در اولویت قرار دهید
برای اطمینان از ایمنی عمومی، هر آسانسور باید مجوز داشته باشد و تحت بازرسیهای دورهای قرار گیرد. برای مالکان ساختمان، پرسنل و همچنین پیمانکاران آسانسور مهم است که بدانند استانداردها بر حسب محل متفاوت است. بازرسان اتاقک آسانسور، مسیر بالابر و گودال، برق اضطراری، خدمات آتشنشانی و کابین آسانسور را بازرسی میکنند. تعدادی از موارد موجود در چک لسیت عبارتند از:
- پانلهای آتشنشانی به درستی برچسبگذاری شده و آماده آزمایش هستند.
- کابینها به تلفن متصل و خدمات اضطراری ۲۴/۷ را ارائه میدهند.
- برق اضطراری متصل است.
- ساخت گودال مانع تجمع آب میشود.
- تمام ورودیهای آسانسور از نور کافی برخوردار هستند و از خطرات ناشی از آن جلوگیری میکنند.
تست بار آسانسور چیست؟
مشخصات آن بسته به هر کشوری متفاوت است. هدف از این بازرسی این است که اطمینان حاصل شود که یک کابین قادر است بیشترین بار خود را در حداکثر سرعت بالا ببرد بدون این که کیفیت یا ایمنی در روند کار کاهش یابد. پس از جمعآوری نتایج، مهندسان دادهها را تجزیه و تحلیل کرده و تعیین میکنند که آیا آسانسور از منظر ظرفیت مشخص شده، درست عمل میکند یا خیر.
بازرسی آسانسور فعالیتی است که اجرای آن الزامی میباشد. بعلاوه بازرسیهای ادواری که انجام میشود به شما اطمینان میدهد که موارد جزئی قبل از این که به یک پروژه تعمیر گران قیمت بدل شوند، برطرف میگردند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بازرسی آسانسور میتوانید با شماره تلفن ۴۳۹۰۴۲۷۹-۰۲۱ تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.